Hálózati Összefogás

Bemutatkozás

MISSZIÓS NYILATKOZAT

Célunk, hogy segítsük a hálózatok szakmai munkáját, erősítsük támogató szerepüket, melyek hatására növekedhet egyfelől a hálózatokhoz tartozó, másfelől a hálózatokhoz  együttműködéssel kapcsolódó önálló családi napközik gondozási-nevelési tevékenységének színvonala, szakmai elismertsége, javulhat a szolgáltatás hozzáférhetősége, fenntarthatósága. A családias napközbeni kisgyermekellátás érték a gyermekellátásban, más ellátási formával nem helyettesíthető egyedi értékeket hordoz.

További célunk, hogy erős, érdek érvényesítésre is alkalmas szakmai közösségként szakmapolitikai javaslatokat fogalmazzunk meg a döntéshozók felé a terület védelme és fejlődése érdekében.

Közös értékeink:

A FACILITÁTOR SZERVEZET BEMUTATKOZÁSA

A Fehér Kereszt Egyesület az országban elsőként hozott létre családi napközi hálózatot 2004-ben. Szakembereink oktatóként, tanácsadóként a kezdetek óta vesznek részt a családi napközi felkészítő képzésekben, továbbképzéseken (a Fehér Kereszt Gyermekvédő Alapítvánnyal együttműködve több uniós projektben is, összesen közel kétszáz képzésen), alapító tagként a Magyarországi Családi Napközik Közhasznú Egyesületben aktívan tevékenykedünk a szervezet szakmapolitikai célkitűzéseiért. 

2014 őszén pályáztunk a Norvég Civil Támogatás Alaphoz, hogy forrást szerezzünk a hálózatokat segítő szakmai közösség építéséhez, amelyet meg is nyertünk. 2015. júniusában elindult CSALÁDI NAPKÖZI HÁLÓZATOK KOMPETENCIÁINAK ERŐSÍTÉSE NCTA-2014-10772-C c. projektünk.

 Azt reméltük/-jük, hogy összefogva a hálózatokat létre jön egy érdekérvényesítésre, a szakmapolitikai döntéshozók befolyásolására is alkalmas civil közösség. Amikor az elképzelés a hálózatokat tömörítő összefogásra megszületett, még magunk sem godoltuk, hogy mennyire időszerűvé válik ez a kérdés.

 

Kapcsolódó galéria:

KeresésEseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Érdekli tevéknységünk, szeretne hírlevelet kapni az aktualitásokról?Hálózati összefogás tagjai

Hálózati összefogás tagjai
-