Hálózati Összefogás

Hírek, aktualitások

Elfogadták a gyermekvédelmi törvény módosítását, 2017. évtől indulnak a családi, mini és munkahelyi bölcsődék, napközbeni gyermekfelügyelet szolgáltatás

A parlament elé benyújtott tervezet az egyeztetésnél megismerthez képest részben bővült, tartalmazza a pályázaton nyert támogatottak finanszírozását a fenntartási időszak végéig.

Részben csökkent annyiban, hogy általános szabályozókat tartalmaz,  utalva arra, hogy a részletszabályokat a 15/1998. (IV.30.)NM rendelet módosításakor határozzák meg.  A benyújtott tv.tervezetet egy ponton változtatták, ez az óvodásokat fogadó családi napköziknél teszi lehetővé, hogy a 2015. december 31-én megállapodással rendelkező gyerekek 2017. augusztus 31-ig teljesíthessék óvodába járási kötelezettséget a napközbeni gyermekfelügyeletté váló szolgáltatásban a családi napközi 2016-ban érvényes finanszírozási feltételei mellett.                                                  

A beterjesztett törvényjavaslatot a Népjóléti Bizottság összefogalaló javaslatában egy kiegészítést téve javasolta elfogadásra. A módosítás lehetővé teszi a 2015. december 31-énérvényes megállapodással rendelkező gyermekek számára,  hogy a jövőben is  változatlan feltételekkel teljesíthetik óvodába járási kötelezettségüket egészen a 2016/2017-es nevelési év végéig, 2017. évben a családi napköziből napközbeni felügyeletté váló szolgáltatásban. Amennyiben a szolgáltató befogadott férőhelyekkel rendelkezik, az ellátásra jogosult gyermekek után 2017. évben is jár az állami támogatás.

A Parlament 2015. december 15-i ülésén a törvényjavaslatot elfogadta, kihírdetve a 202.sz.Magyar Közlönyben 

 

KeresésEseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Érdekli tevéknységünk, szeretne hírlevelet kapni az aktualitásokról?Hálózati összefogás tagjai

Hálózati összefogás tagjai
-